Wokbár

Megrendelőm étterme bővítése miatt keresett meg. Szerette volna, ha a jócskán tágasabbá váló étkező térben barátságos, otthonos enteriőrt alakítunk ki.

Először is át kellett gondolni, hogy a több mint 100 nm alapterületű teret hogyan lehet úgy megbontani, hogy ne „menza” jellegűnek hasson az összkép, hanem több funkcionális egységre tagolt étterem enteriőr jöjjön létre. A teret végül két részre osztottam, melyet függőlegesen beépített fa dekorlécekkel határoltam el. Ezeknek a fa elemeknek kettős szerep jutott. Egyrészt funkcionálisan elválasztja egymástól a nyüzsgőbb bárasztalokat a csendesebb kanapés étkező tértől, másrészt meghatározó vizuális eleme az enteriőrnek, így eköré szerveződik az étterem bútorozása.

Az inspirációért igen messzire kellett utazni, persze csak jelképesen, hiszen az étterem főként ázsiai fogásokat kínál, így egyértelmű volt, hogy az enteriőrben is a keleti vonások köszönnek majd vissza. Ezt a Bali hangulatát idéző nagy méretű függőlámpákkal, illetve a trópusi mintázatú tapétával hangsúlyoztam.

Anyaghasználatban a fa dominál, azonban annak érdekében, hogy ezt az „egyhangúságot” megbontsuk, a Pantone által a 2017-es év színének választott Greenery árnyalattal tettem izgalmasabbá a színvilágot.

A barátságos hangulat megteremtéséhez az

anyaghasználaton túl elengedhetetlen a megfelelő világítás. Ez leginkább az asztalok helyi megvilágításával és rejtett fényekkel érhetjük el.

Dátum2021
LokációÓzd
HelyiségVendéglátó egység, Étterem
Paraméterek90nm, 41 férőhely

No comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük